ŠKODA na IAA ve Frankfurtu

Po úspěšném startu nové generace modelu ŠKODA Superb značka dále pokračuje ve zvyšování atraktivity své modelové palety. Na letošním autosalonu ve Frankfurtu (IAA) automobilka potvrzuje své růstové ambice hned sedmi novými modely a variantami. Vrcholem prezentace značky ŠKODA ve Frankfurtu je výstavní premiéra nové generace modelu ŠKODA Superb Combi. Sportovně laděnou variantou nové generace vozu Superb je ve světové premiéře představená ŠKODA Superb SportLine. Také ŠKODA Superb GreenLine oslaví svou premiéru. Dynamické ambice značky potvrzuje výstavní premiéra modelů ŠKODA Rapid Monte Carlo a ŠKODA Rapid Spaceback ScoutLine, stejně jako výkonná ŠKODA Octavia RS 230 a studie ŠKODA Fabia R5 Combi.

​„ŠKODA chce dále růst a vedle tradičních hodnot jako je prostornost a funkčnost více sází také na emoce,“ říká předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „S novou generací modelu ŠKODA Superb se naší značce podařil velký skok vpřed. Nová vlajková loď značky ŠKODA působivě dokazuje, že design, kvalita a atraktivita našich vozů postoupily na novou, vyšší úroveň. V příštích letech budeme tyto ambice značky dále posilovat,“ dodává Vahland.

Několik měsíců po úspěšném zahájení prodeje nové generace modelu Superb představuje ŠKODA na autosalonu ve Frankfurtu na výstavní premiéře novou verzi kombi své vlajkové lodi. Stejně jako liftback dosahuje i ŠKODA Superb Combi v oblasti vzhledu a techniky zcela nové úrovně. Nový model Superb Combi působivě převádí expresivní design modelu Superb do praktické karoserie kombi střední třídy: je moderní, atraktivní a dynamický. Inovativní technologie MQB umožnila konstruktérům ještě vylepšit nadprůměrnou prostornost minulé generace.

„Svým atraktivním designem zdůrazňuje vlajková loď s karoserií kombi své ambice v automobilové střední třídě a je důkazem konstruktérské a designérské kompetence značky. Nová ŠKODA Superb Combi působivě propojuje estetiku a funkčnost,“ dodává Vahland.

ŠKODA Superb Combi novým designem dokazuje emocionální sílu značky. Nový designový jazyk se vyznačuje suverenitou, dynamickou elegancí a vyváženými proporcemi. Nová generace upoutá pozornost také vyšší funkčností a větší prostorností. Design, praktičnost a moderní technologie jsou tak dokonale sladěny.

Nová ŠKODA Superb Combi nadchne nejlepší nabídkou prostoru ve svém segmentu. Narostly všechny důležité rozměry interiéru. Umožnilo to především využití nové modulární platformy MQB, díky které vůz může mít delší rozvor i širší rozchod.

Výsledkem je mnohem více místa vpředu i vzadu. Řidič a spolujezdec si užívají o 39 mm širšího interiéru ve výši loktů a většího prostoru nad sedadlem. Velkorysá je i nabídka prostoru na zadních sedadlech. Před koleny cestujících vzadu je volných 157 mm, což je dvojnásobná hodnota ve srovnání s nejlepšími konkurenty. Špičkových hodnot dosahuje i efektivní prostor nad sedadlem (vpředu 995 mm, vzadu 1 001 mm). Žádný z přímých konkurentů nenabízí větší zavazadlový prostor. Ten v základním rozložení pojme 660 litrů a při sklopení opěradel zadních sedadel až 1 950 litrů.

Nová ŠKODA Superb Combi se může pochlubit až 31 „Simply Clever“ prvky výbavy, jež ulehčují život řidiči i cestujícím.

Nových dimenzí dosahuje ŠKODA Superb Combi i v oblasti komfortu. Vrcholem výbavy je adaptivní regulace podvozku Dynamic Chassis Control (DCC), včetně volby jízdního profilu Driving Mode Select. Zcela nové klimatizace, mezi nimi poprvé i automatická třízónová klimatizace, zajišťují optimální teplotní poměry a perfektní kvalitu vzduchu v interiéru. Na přání je v nabídce také elektricky ovládaná panoramatická výklopná a posuvná prosklená střecha. Pro zimní období je k dispozici nezávislé topení, vyhřívaná sedadla (vpředu i vzadu), trysky ostřikovačů a průhlednou fólií vyhřívané čelní sklo. Dešťový a světelný senzor zajišťuje automatické zapínání a vypínání stěračů a přepínání mezi světlem pro denní svícení a tlumeným světlem.

Konstruktéři si stanovili cíl, aby užívání vozu Superb bylo co nejpříjemnější a nejjednodušší. Namísto jednoho deštníku v levých zadních dveřích nabízí nový model Superb Combi po jednom deštníku v obou předních dveřích. Elektricky ovládané páté dveře lze vybavit virtuálním pedálem, který umožňuje otevřít zavazadlový prostor pohybem chodidla v oblasti zadního nárazníku. Mimořádně komfortní je i parkování a vyjíždění z parkovacího místa. Volitelně je k dispozici i nejnovější generace parkovacího asistentu Park Assist. V nabídce je také kontrola odstupu při parkování, parkovací kamera (Rear View Camera) e elektronická parkovací brzda.

Špičkovou kvalitu nabízí nová ŠKODA Superb Combi i v oblasti konektivity. Nové systémy infotainmentu lze propojit s chytrými telefony, a tak vybrané aplikace používat na displeji vozu. Prostřednictvím rozhraní SmartGate je možno sledovat a dále využívat některá data vozidla pomocí mobilního zařízení. Nová generace modelu Superb Combi umožňuje na palubě vytvořit vysokorychlostní internetové připojení. Díky aplikaci ŠKODA Media Command a Wi-Fi připojení lze systém infotainmentu ovládat i ze zadních sedadel.

Bez kompromisů – toto heslo platí pro oblast bezpečnosti. Nová ŠKODA Superb Combi dostala všechny asistenční systémy nového modelu Superb. Součástí sériové výbavy pro země EU je mj. Front Assist s funkcí nouzové brzdy City, multikolizní brzda (integrovaná do ESC), elektronická kontrola tlaku v pneumatikách, elektronická uzávěrka diferenciálu (EDS) s rozšířenou funkcí XDS+ a sedm airbagů. Součástí volitelné výbavy je Adaptive Cruise Control (adaptivní tempomat), Crew Protect Assist (proaktivní ochrana posádky), Lane Assist (systém pro udržování vozu v jízdním pruhu), Traffic Jam Assist (asistent pro jízdu v kolonách), Blind Spot Detect (systém pro hlídání mrtvého úhlu), Rear Traffic Alert (asistent pro vyjíždění z parkovacího místa), Emergency Assist (nouzový asistent), Driver Alert (identifikace únavy řidiče), Speedlimiter (omezovač rychlosti), Travel Assist (rozpoznávání dopravních značek) a asistent pro rozjezd do stoupání. Vůz může být vybaven také asistentem pro úpravu osvětlení vozovky a okolí (Adaptive Frontlight System), asistentem pro automatické přepínání dálkových a parkovacích světel (Light Assist) nebo funkcí Smart Light Assist umožňující odstínění dálkových světel.

ŠKODA Superb Combi nadchne rekordně nízkými hodnotami spotřeby a emisí. Nový model má až o 30 % nižší spotřebu paliva než jeho předchůdce. Nová ŠKODA Superb Combi GreenLine vykazuje spotřebu pouhých 3,7 l/100 km a emise 96 g CO2 na jeden kilometr. Navzdory nižší spotřebě vzrostl výkon nových agregátů až o 20 %. Pro čtyři pohonné jednotky je k dispozici i pohon všech kol.

Sportovní střih – nový Superb SportLine

Nová ŠKODA Superb SportLine, která na frankfurtském autosalonu zažívá světovou premiéru, boduje svým sportovně střiženým designem. Sportovně laděné verze modelů ŠKODA Superb a ŠKODA Superb Combi nadchnou výrazným designem, sportovním interiérem, vyspělou technikou a bohatou výbavou.

Nejvýraznějším znakem modelu ŠKODA Superb SportLine jsou černá osmnáctipalcová (provedení antracit) a devatenáctipalcová (provedení černá lesklá) kola z lehké slitiny, černé designové prvky v exteriéru, tmavě tónovaná zadní boční skla a sklo pátých dveří (SunSet) a o 15 mm snížený sportovní podvozek. 

V interiéru nabízí Superb SportLine sportovní prvky, mimo jiné tříramenný sportovní volant a hlavici řadicí páky v koženém provedení, sportovní sedadla s exkluzivními potahy, pedály ve sportovním hliníkovém provedení a dekorační prvky se vzhledem karbonových vláken.

Po technické stránce zaujme Superb SportLine elektronickou uzávěrkou diferenciálu včetně rozšířené funkce XDS+. Součástí sériové výbavy je funkce volby jízdního profilu (Driving Mode Selection), díky níž může řidič pomocí tlačítka nastavovat určité funkce vozu. Na přání je k dispozici adaptivní regulace podvozku Dynamic Chassis Control (DCC).

S výjimkou základního zážehového a vznětového motoru bude model ŠKODA Superb SportLine v nabídce se všemi aktuálními motorizacemi modelu Superb.

Jen 3,7 litrů nafty na 100 kilometrů - nová ŠKODA Superb GreenLine

Nový Superb není jen dynamičtější, boduje také v šetrnosti k životnímu prostředí. Týká se to zejména nového modelu Superb GreenLine 1,6 TDI/88 kW, který vypustí na kilometr jen 95 g emisí CO2 a jehož spotřeba paliva činí 3,7 l/100 km (liftback). Superb GreenLine tak stanovuje nová měřítka v oblasti zatížení životního prostředí, a to jak v provedení liftback, tak kombi. Na plnou nádrž ujede nejúspornější varianta vlajkové lodi automobilky vzdálenost až 1 780 km. Přispěly k tomu úpravy motoru a převodovky, pneumatiky s nízkým valivým odporem a aerodynamická vylepšení.

Nový člen rodiny atraktivních modelů - ŠKODA Rapid Monte Carlo

S novým modelem ŠKODA Rapid Monte Carlo rozšiřuje mladoboleslavská automobilka paletu atraktivně střižených vozů řady Monte Carlo na šest. Rapid Monte Carlo slaví na autosalonu ve Frankfurtu svou světovou premiéru.

Atraktivní vzhled modelu Rapid Monte Carlo podtrhují černá šestnáctipalcová a sedmnáctipalcová kola z lehké slitiny a černě lakovaný rámeček masky chladiče, kryty vnějších zpětných zrcátek, přední a zadní spojler, prahové lišty a zadní difuzor. Působivá jsou tmavě tónovaná zadní boční okna a okno pátých dveří. Výrazné jsou sériově dodávané xenonové světlomety a zatmavené mlhové světlomety.

Sportovně laděný je i interiér s koženým paketem pro sportovní volant, hlavici řadicí páky a madlo ruční brzdy, individuálními sportovními sedadly a dalšími designovými prvky. Výbava vychází z verze Ambition.

Od listopadu zahrnuje rodina modelů Monte Carlo modely ŠKODA Citigo, Fabia, Fabia Combi, Rapid, Rapid Spaceback a Yeti.

Kompaktní vůz s dobrodružným vzhledem – ŠKODA Rapid Spaceback ScoutLine

S novým akčním modelem Rapid Spaceback ScoutLine představuje automobilka kompaktní hatchback ve speciálním provedení s designovými atributy městských SUV. Rapid Spaceback ScoutLine je na autosalonu k vidění poprvé.

Vůz má dobrodružně laděný vzhled. Přední a zadní nárazníky mají výrazné matně černé ochranné prvky a prostřední díly jsou lakovány reflexní stříbrnou barvou. Boční prahy a podběhy karoserie chrání rovněž matné černě lakované plastové ochranné prvky. 

Součástí výbavy jsou také stříbrná šestnáctipalcová nebo sedmnáctipalcová kola z lehké slitiny a kryty vnějších zpětných zrcátek nalakované stříbrným reflexním lakem. Pro tento model je k dispozici kompletní paleta barev modelu ŠKODA Rapid Spaceback.

Nejvyšší dynamika – ŠKODA Octavia RS 230 a ŠKODA Fabia R5 Combi

Prezentaci značky ŠKODA na autosalonu ve Frankfurtu zaměřenou na emoce doplňují dva sportovně střižené vozy: ŠKODA Octavia RS 230 a ŠKODA Fabia R5 Combi.

ŠKODA Octavia RS 230, která je k dispozici od června 2015, nadchne svým designem, sportovním interiérem, moderní technikou a působivým výkonem. Jako první vůz značky ŠKODA je Octavia RS 230 standardně vybavena diferenciálem s elektrohydraulicky řízenou svorností pro dynamický průjezd zatáčkou. Dodatkové označení „230“ odkazuje na výkon tohoto akčního modelu - pod kapotou pracuje dvoulitrový benzinový motor o výkonu 169 kW nebo 230 koňských sil. Ve spojení s manuální šestistupňovou převodovkou akceleruje Octavia RS 230 z 0 na 100 km/h za 6,7 s. Vůz dosahuje elektronicky omezené maximální rychlosti 250 km/h. Tím se z modelu Octavia RS 230 stává nejrychlejší sériově vyráběná Octavia všech dob.

Studie ŠKODA Fabia R5 Combi je kombi-verzí soutěžního speciálu ŠKODA Fabia R5. Výrazná Fabia R5 Combi se představuje v nápadném, zeleno-bílo-černém lakování, s osmnáctipalcovými koly z lehké slitiny a soutěžní optikou. Pod rozšířenou karoserií se nachází skutečná závodní technika včetně přeplňovaného motoru o objemu 1,6 litru a o výkonu 205 kW (279 k).

ŠKODA AUTO na 66. ročníku autosalonu ve Frankfurtu (IAA) 2015:

- Stánek značky ŠKODA: Hala 3, stánek A05
- Plocha stánku značky ŠKODA: 1 732 m2
- Tisková konference značky ŠKODA: 15. 9. 2015, 11:35 – 11:50 hod
- Počet vystavených vozů značky ŠKODA během prvního tiskového dne: 13 vozů (1× Superb Combi SportLine, 1× Superb Combi Style, 2× Superb Combi L&K, 1× Superb Combi GreenLine, 1× Superb Style, 1× Superb SportLine, 1× Octavia Scout, 1× Octavia RS 230, 1× Rapid Spaceback ScoutLine, 1× Rapid Monte Carlo, 1× Fabia Monte Carlo, 1× Fabia R5 Combi)
- Počet vystavených vozů značky ŠKODA během druhého tiskového dne: 16 vozů (4× Superb Combi, 1× Superb Combi SportLine, 1× Superb Style, 1× Superb SportLine, 1× Octavia Scout, 1× Octavia RS 230, 1× Yeti Monte Carlo, 1× Rapid Spaceback ScoutLine, 1× Rapid Spaceback Monte Carlo, 1× Rapid Monte Carlo, 1× Fabia Monte Carlo, 1× Fabia Combi Monte Carlo, 1× Fabia R5 Combi)
- Počet vystavených vozů značky ŠKODA ve dnech pro veřejnost: 17 vozů (3× Superb Combi, 1× Superb Combi SportLine, 1× Superb Style, 1× Superb SportLine, 1× Octavia Scout, 1× Octavia Combi G-TEC, 1× Octavia RS 230, 1× Yeti Monte Carlo, 1× Rapid Spaceback ScoutLine, 1× Rapid Spaceback Red and Grey, 1× Fabia Combi Monte Carlo, 1× Fabia Monte Carlo, 1× Fabia Red and Grey, 1× Citigo Monte Carlo, 1× Fabia R5 Combi)
- Tiskové dny: 15. 9. – 16. 9. 2015
- Dny pro odbornou veřejnost: 17. 9. – 18. 9. 2015
- Dny pro veřejnost: 19. 9. – 27. 9. 2015
- Místo konání: Výstaviště, Ludwig-Erhard-Anlage 1, 60327 Frankfurt nad Mohanem

Tagy: 

Autodoplňky ŠKODA

© 2014 - 2022 Copyright


Tato stránka používá cookies za účelem optimalizace efektivního poskytování služeb. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. POKUD S TÍM NESOUHLASÍTE TENTO WEB NEPOUŽÍVEJTE! Další informace

like

auto