ŠKODA AUTO vyrobila stotisící Superb třetí generace

ŠKODA AUTO vyrobila stotisící Superb třetí generace. Jubilejní vůz sjel z linky v závodě společnosti ŠKODA AUTO v Kvasinách. Od uvedení tohoto modelu na trh v roce 2001 vyrobila česká automobilka celkem už více než 850 000 Superbů. Pro výrobu vlajkové lodi značky ŠKODA byly výrobní kapacity v závodě Kvasiny rozšířeny a modernizovány. Špičkový model značky zaujal zákazníky z celého světa.

​„Výroba tohoto vysoce moderního automobilu je důkazem vysoké kompetence našeho závodu v Kvasinách i našich zaměstnanců,“ říká Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast výroby a logistiky, a dodává: „Jméno Superb je synonymem pro jeden z nejlepších a nejúspěšnějších automobilů střední třídy. Třetí generace tohoto modelu bude v příštích měsících a letech psát další kapitoly úspěšné historie řady Superb.“

Nová ŠKODA Superb od zahájení výroby v březnu 2015 svým novým designem dokazuje emocionální sílu značky. Nyní ŠKODA vyrobila stotisící vůz ŠKODA Superb třetí generace. Dosud nikdy nebyly na design automobilu značky ŠKODA kladeny tak vysoké požadavky, nikdy předtím nebylo při vývoji nového modelu použito tolik nových technologií. Nikdy v minulosti nevzniklo tolik nových ‚Simply Clever’-nápadů a nikdy předtím nevytvořili konstruktéři automobilky ŠKODA tolik prostoru pro řidiče, cestující a jejich zavazadla. Vůz disponuje řadou asistenčních systémů pro vyšší bezpečnost, šetrnost k životnímu prostředí a komfort, které jsou obvyklé spíše ve vozech vyšších tříd. Třetí generace modelu Superb je díky novým motorům, splňujícím normu EU 6, výkonnější než kdykoli předtím, a zároveň až o 30 procent hospodárnější.

Úspěch modelu potvrzují nejen zakázky z celého světa, ale i četná ocenění, jako například cena „Red Dot Award“ za vynikající produktový design nebo titul „Auto roku“ v řadě evropských zemí.

Od roku 2001 je ŠKODA Superb korunou modelové palety značky ŠKODA. Tím česká automobilka navazuje na tradici velkých reprezentativních limuzín z Mladé Boleslavi, založenou již na počátku 20. století. Model Laurin & Klement FF byl v roce 1907 prvním osmiválcovým vozem ve střední Evropě. Ve dvacátých letech minulého století používal luxusní vůz ŠKODA Hispano-Suiza mimo jiné i první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk, na počátku třicátých let veřejnost nadchl osmiválec ŠKODA 860. V roce 1934 nakonec z linky poprvé sjel reprezentativní vůz značky ŠKODA s modelovým označením Superb: ŠKODA 640 Superb.

O 67 let později, v roce 2001, se na vrchol modelové palety značky ŠKODA opět dostal vůz jménem Superb. Dosud automobilka vyrobila více než 850 000 vozů ŠKODA Superb první, druhé a třetí generace. Zákazníci oceňují přednosti tohoto modelu: díky mimořádně velkorysé nabídce prostoru, nadčasově elegantnímu designu, moderní, osvědčené technice, špičkovému komfortu, maximální bezpečnosti, vysoké funkčnosti a velice dobrému poměru ceny a užitné hodnoty je vrcholný model značky ŠKODA synonymem špičkové kvality z České republiky. První generace modelu Superb (2001 až 2008) měla charakter klasické limuzíny se stupňovitou zádí a definovala nová měřítka, zejména co se týče nabídky prostoru. V roce 2008 následovala druhá generace. Šlo o automobil s novými možnostmi variability, větším podílem moderní techniky a elegantním nadčasovým designem. Od roku 2009 je ŠKODA Superb v nabídce také ve verzi Superb Combi, třetí generace modelu Superb s touto karoserií sjíždí z linky v Kvasinách od června 2015.

Již zahájení výroby nové generace modelu ŠKODA Superb si vyžádalo vysoké investice do nových výrobních technologií, montáže a logistických ploch. Jen do nové svařovny směřovalo celkem 1,7 miliardy korun. Nyní se tento výrobní závod připravuje na SUV ofenzívu. Do roku 2018 plánuje ŠKODA AUTO pro závod v Kvasinách investice v celkové výši 7,2 miliard Kč a vytvoření 2 000 nových pracovních míst. Roční výrobní kapacita má postupně narůst až na 280 000 vozů. Kvasiny jsou jedním ze tří výrobních závodů v České republice a automobilka zde aktuálně zaměstnává více než 5 000 lidí. Výrobní závod je tak jedním z největších průmyslových zaměstnavatelů v Královéhradeckém kraji.

Tagy: 

Autodoplňky ŠKODA

© 2014 - 2022 Copyright


Tato stránka používá cookies za účelem optimalizace efektivního poskytování služeb. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. POKUD S TÍM NESOUHLASÍTE TENTO WEB NEPOUŽÍVEJTE! Další informace

like

auto